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맛칼럼

통풍환자를 위한 맥주 / Asahi Off, Sapporo Zero,

우리나라 맥주회사들은 뭐하고 있는지..

제빨리 카피제품이라도 만들어와야지 이제는 그런 열정도 안보이네요.

 

통풍환자를 위한 맥주, 마이크로브로위를 제가 차릴까요??

더블드래곤 형님하고 ㅎㅎ

 

사포로와 아사히에서 통풍환자를 위한 맥주가 나왔네요.

역시 맥주의 나라 일본입니다

 

맥주를 마신 후, 대사과정에서 퓨린이 거쳐 남는 것이 요산이며

통풍환자들은 이 요산이 체내에 축적되서 통증을 느끼게 되는거죠

바람만 불어도 아픈.. 그것도 발주변에 요산이 주로 축적이되서 잘걷지를 못하는 것이구요.

 

맥주에 특히 퓨린이 많아서 통풍환자들은 소주를 많이 드시죠..

사실 소주도 좋을건 없는데..

 

통풍환자 분들에게는 희소식이네요.

 

https://www.asahibeer.com/brands/beer/asahi_off/

 

Asahi Off is a new genre of beverage that contains zero purines 1, zero carbohydrates 2,and zero artificial sweeteners.Containing the best grade of hops 3, it stands out for its rich flavor and smoothness.

1. Products containing less than 0.5mg of purines per 100ml are labeled zero purines.

2. Products containing less than 0.5g of carbohydrates per 100ml are labeled zero carbohydrates in accordance with the Nutrition Labeling Standards.

 

* Sapporo Zero

COMMERCIAL DESCRIPTION



The world’s first ’zero purine’ and ’zero carbohydrate’ beer.

Ingredients: water, barley malt, unmalted barley, hops, bittering agents, caramel colours, spirits, water-soluble dietary fiber, spices, acidulant, antioxidant (Vitamin C) · stabilizer (Alginates), sweetener (Acesulfame K)), barley spirits.

 

 

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